Teuta Lea rekordno i briljantno!

Mala ekspedicija VK Iktus u sastavu David Šain, Teuta Lea Stojaković, Ivan Ante Grgić, Krešimir Forjan s trenerom Branimirom Steinerom, otišla je na zajedničke pripreme hrvatske veslačke izborne vrste koje se održavaju od 21. – 29. studenoga 2015. u Vodicama kraj Šibenika.

Po dolasku u Vodice dočekala nas je kiša i kako ne bismo gubili dragocjeno vrijeme odmah smo izvršili prvu obaveznu kontrolu na ergometru na 30 minuta. Teuta Lea Stojaković ponovo je odradila briljantno i rekordno, nadmašivši tako prošlogodišnji rekord naše najbolje seniorke Marcele Milošević, ostvarila je rezultat koji niti jedna veslačica u Hrvatskoj nije mogla ni zamisliti da se može odveslati. Postigla je prosjek na 30 minuta 1.50.8 (8116m) što je 1,2 sekunde bolje od njenog najboljeg vremena na toj dionici. Teuta Lea ne krije zadovoljstvo zbog izvrsno odrađene prve kontrole ali još je sretnija što će se na ovim pripremama konačno pripremati u svom čamcu koji je tek 20. studenoga stigao iz Brazila u Zagreb, gdje je samo premješten na drugu prikolicu i odmah krenuo put Vodica.    

     

Krešimir Forjan i Ivan Ante Grgić odveslali su respektabilne rezultate i napravili značajan iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Krešimir Forjan je postigao prosjek 1.44.2 (8634m), a Ivan Ante Grgić 1.45.9 (8494m).

 

Ova kontrola budi optimizam i daju potvrdu da je precizno programiran individualni trening kvalitetno odrađen.

 

Tekst: trener Branimir Steiner