Teuta Lea Stojaković otputovala na EP

 U Češkoj se predstojećeg vikenda održava Europsko veslačko prvenstvo za juniore, a u “samcu” će nastupati i Osječanka Teuta Lea Stojaković. Iako još uvijek juniorka Teuta Lea Stojaković veslačica je osječkog Iktusa koja svojim rezultatima na brojnim natjecanjima staje uz bok i seniorima, a rezultatima privlači pozornost na svakome natjecanju na kojemu se pojavi. 

Članica je i juniorske reprezentacije Hrvatske, a na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u “samcu” je bila 12., iako joj je tada preostajalo još pune dvije godine juniorskih natjecanja. Danas Teuta Lea Stojaković putuje na Europsko juniorsko prvenstvo u veslanju u Češke Račice, a na put nosi i novi čamac: “Čamac je stigao u ponedjeljak i stigla sam ga isprobati. Zadovoljna sam kako pliva i konačno imam čamac koji je prilagođen meni, odnosno mojoj težini. Prva utrka je u subotu, a o rezultatu ovisi hoću li imati još dvije utrke u nedjelju. Nikada ne volim prognozirati rezultat, moj zadatak je odveslati najbolje što mogu, a rezultat ako dođe, dođe. Ne opterećujem se plasmanom i ne gledam konkurenciju, ja se idem trkati i najbinije je da ono što radim na treninzima prenesem na utrku.” – rekla je Teuta Lea.

S Teutom Leom na put u Češku krenula je i trenerica Branka Steiner: “Također ne bih prognozirala rezultat, a jedino što očekujem od Teute su dobre utrke. Ona je neosporno velik talent i velik radnik. Sve što god se pred nju postavi na treningu sve odradi genijalno, a mogu se nadati da će tako biti i na Europskom prvenstvu.”

Na put ih je ispratio direktor kluba Denis Ambruš: “Ponosni smo što imamo najperspektivniju sportašicu u Osijeku i županiji. Njezina kvaliteta je neupitna i nadamo se da će ona doći do izražaja i na ovome natjecanju. Nadamo se da će nas razveseliti svojim rezultatima jer ima kontinuitet i odlično radi na treninzima.”

Izvor: HRT Radio Osijek, autor Krunoslav Inhof

Izvorni prilog sa snimljenim razgovorima potražite na Radio Osijeku