Teuta Lea već “napala” Rio!

Zapažen rezultat mlade osječke veslačice Teute Lee Stojaković na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Hamburgu. 

OSIJEK – Ime Teute Lee Stojaković treba dobro zapamtiti! Mlađa juniorka osječkog Iktusa, naime, nakon lanjske titule državne prvakinje za mlađe juniorke te niza uspješnih nastupa na domaćim i inozemnim regatama, vrlo je ugodno iznenadila i na prošlotjednom Svjetskom juniorskom prvenstvu u Hamburgu. Stojaković je zauzela 12. mjesto u konkurenciji čak 33 samca juniorki iz cijelog svijeta, a pravo nastupa na juniorskim natjecanjima ima još – dvije godine!

– U polufinalu, kad se odlučivalo o plasmanu među šest najboljih na svijetu, baš nije imala sreće – opisuje njezina trenerica Branka Steiner i dodaje:

– Već u četvrtfinalu Teuta je iznenadila suparnice kad je, primjerice, eliminirala Ruskinju Pitirimovu, osvajačicu brončane medalje na EP-u! Dan nakon toga Kineskinja Zhang i Teuta jedine su u polufinalu konkurirale za treće mjesto, koje je vodilo u društvo osvajačica jednog od prvih šest mjesta (“A”), ali je Zhang doslovce u posljednjem zaveslaju stekla konačnih 25 stotinki sekunde! Što se tiče finala, veslalo se u jezivim uvjetima, s jakim bočnim vjetrom, što Teuti nikako nije odgovaralo. Znate, veslala je u starom Davidovom (Šain, nap.a.) čamcu, pa je u cilj uveslala s lošim rezultatom…

Ono što, svakako, priči o Osječanki rođenoj 10. srpnja 1998. i učenici uskoro drugog razreda Prve gimnazije te bivšoj plivačici i odbojkašici daje posebnu dimenziju činjenica je da je u Hamburgu bila najmlađa skifistica. A veslanjem se bavi tek nepune dvije godine…

– Sljedeće godine SP se održava u Riju de Janeiru, pa je Teuta Lea već u Hamburgu, svojim odličnim veslanjem, praktički napala visok plasman na tom natjecanju – reći će na kraju Branka Steiner, svjesna da u rukama ima dragulj za brušenje kakav se ne rađa često.

D. Kerže, Glas Slavonije (objavljeno 13. kolovoza 2014. godine)