Teuta u polufinalu svjetskog prvenstva!

U četvrtak, 6. kolovoza 2015. godine, Teuta Lea Stojaković nakon kvalifikacijske utrke i repasaža izborila nastup u polufinalu Svjetskog juniorskog prvenstva u Rio de Janeiru! Dans (petak) u 14,26 Teuta vesla svoju polufinalnu utrku.

Fotografiju iz Rija objavila je na Facebooku Teutina trenerica Branka Steiner uz kratku poruku – Teuta Lea u polufinalu SP u Riu! 

8:04,280 bilo je vrijeme Teute Lee Stojaković na kvalifikacijama na SP u Rio de Janeiru. Teuta je bila treća u svojoj kvalifikacijskoj skupini tako da se za plasman u polufinale morala boriti u repasažu. Vožene su četiri kvalifikacijske utrke ženskih juniorskih samaca, a Teutino je vrijeme bilo vrlo blizu najboljima u kvalifikacijama (osmo ako se uspoređuju brzine svih veslačica iz četiriju utrka). Utrke repasaža trebale su se veslati sljedećeg dana (petak, 7. kolovoza), no u Rio de Janeiru sve je pomjereno za jedan dan unaprijed zbog loše vremenske prognoze za nedjelju tako da je Teuta Lea morala istoga dana u repasaž. A tada je zablistala u svojoj skupini u kojoj je bila uvjerljivo prva s vremenom 8:21,750 i ušla u polufinale SP. Petak, 7. kolovoza u 14,26 po našem vremenu vrijeme je za potporu našoj mladoj veslačici da ostvari svoj san.

I Hrvatski veslački savez objavio je informaciju kako je zbog nepovoljne vremenske prognoze za nedjelju odnosno prognoziranog jakog vjetra došlo do promjene rasporeda utrka na SPJ u Rio de Janeiru pa će se finala održati u subotu umjesto u nedjelju. U petak su na rasporedu polufinala. Teuta Lea Stojaković, koja ima priliku izboriti finale nastupiti će u polufinalu u 14, 26 sati po našem vremenu. Tomislav Čanić nastupiti će u samcu u polufinalu C/D u 13:30 sati. Četverac na pariće Andrija Šupe, Patrik Farkaš, Leon Bulić i Niko Dunkić nastupiti će u polufinalu C/D u 13:58 sati..