Treća ovosezonska regata Svjetskog kupa

U Lucernu se vade i vize za SP u Amsterdamu, u Švicarsku otputovali i osječki veslači s trenerom Krešimirom Ižakovićem.

Nakon posebnih jednotjednih priprema na zagrebačkom Jarunu, danas (srijeda) u švicarski Lucern putuje šest mladića koji će od 11. do 13. ovoga mjeseca braniti ugled hrvatskog veslanja na trećoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa. Najviše se, dakako, očekuje od braće Valenta i Martina Sinkovića (Mladost, Zagreb), koji su nedavnom pobjedom na francuskom Aiguebeletteu (na drugoj regati SK, nap.a.) još jednom dokazali ogromne mogućnosti i na najvećim svjetskim priredbama.

S njima su proteklog tjedna na Jarunu trenirali i iktusovci Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić (koji će u Lucernu opet veslati u dvojcu bez kormilara) te skuleri David Šain i Mario Vekić, koji će se također pokušati nametnuti za krug onih koji će potkraj kolovoza nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu. Uoči putovanja Šain nam je skromno rekao da se nada nastupu u polufinalu, što su i Vekićevi planovi, a Janjić i Kolobarić tek će u Lucernu moći objektivno procijeniti sadašnji potencijal, jer su opet u dvojcu nakon više od dva mjeseca treniranja i veslanja u klupskom četvercu bez kormilara, zajedno sa Šainom i Vekićem.

– Svakim novim treningom bili smo sve brži – dojavio je Janjić. – Trener Ižaković nas je ovdje dobro “zafitiljio”, nakon dolaska u Lucern malo ćemo predahnuti, a u petak počinje ludilo! Naime, prijavljeno je 25 dvojaca…

Taj sekstet u Lucernu će pratiti treneri Nikola Bralić i Krešimir Ižaković.

Dragutin Kerže, Glas Slavonije, objavljeno 9. srpnja 2014. godine