U Novom Sadu i Szolnoku mladi veslači završili sezonu

Nastupima na daljinskoj regati u Novom Sadu te na regati u mađarskom Szolnoku završena je veslačka sezona za veslačice i veslače Iktusa u 2018. godini. U Novome Sadu osvojen je i jedan pokal Dunavskoga kupa.

Novosadska daljinska regata službeni je završetak veslačke godine i u Vojvodini, a okupila je jučer (13. listopada) više od 200 veslačica i veslača. Osječki treneri Jasminka Kraljević Čolić i Tomislav Oršolić u Novi su Sad odveli četiri četverca za nastup na utrkama Dunavskoga kupa, a odveslana je i utrka osmeraca u kojoj su Iktuskovi veslači nastupili u kombinaciji s veslačima Danubiusa 1885.

Osmerac Iktus/Danubius osvojio je srebrnu medalju, a veslali su Iktusovci Domagoj Zovko, Ante Galić, Leo Jakšetić i Lovro Roguljić te Novosađani Dejan Manojlović, Luka Krajišnik, Nikola Krstić, Ignjat Antunović i kormilar Milan Tomić. Brončane medalje osvojili su četverci na pariće mlađih juniora i mlađih juniorki dok su oba četverca kadeta osvojila četvrta mjesta. Pokal Dunavskoga kupa uz brončanu medalju pripao je mlađejuniorskom četvercu Iktus u kojem su veslali Luka Jović, Frano Škojo, Luka Barić i Luka Peljušić. Brži su od njih bili četverci Partizana i Crvene zvezde, no noi se ne natječu u Dunavskome kupu. U brončanom četvercu mlađih juniorki veslale su Ines Markulak, Marta Kovač, Emilija Arvaj i Luna Keretić. Iktus su predstavljali i kadeti – u četvercu kadetkinja Dunja Primožić, Ena Tadić, Lara Brdarić i Karla Šibalić te kadeti Karlo Krstić, David Jug, Ivor Janković i Matko Tomac.

Sličan broj veslačica i veslača nastupio je prije tjedan dana na 20. međunarodnoj regati u mađarskome Szolnoku uz nastup 19 klubova i utrke na 1000 i na 500 metara. Iktus su predstavljali Luka Jović, Marin Kovač, Luna Keretić, Ines Markulak, David Jug, Ivor Janković, Luka Peljušić, Luka Barić i Borna Mršić.

Najbolje su rezultate ostvarili Luna Keretić koja je osvojila zlatnu medalju u konkurenciji skifistica za mlađe juniorke, dok su srebrnu medalju osvojili Luka Jović i Marin Kovač koji su veslali u dvojcu na pariće na lake seniore. Osvojene su i tri brončane medalje – Marin Kovač i Luka Jović bili su 3. u dublovima A juniora, Luna Keretić u skifu za starije juniorke te Marin Kovač među juniorima. Četvrto mjesto osvojili su Luka Jović i Luka Peljušić među seniorima u dvojcu bez kormilara. Osvojeno je i jedno peto mjesto- mlađi juniori u dvojcu na pariće Borna Mršić i Luka Peljušić. Šesta mjesta osvojila je Ines Markulak u skifu za JWB i u dublu s Lunom Keretić, a jedino sedmo mjesto osvojili su Borna Mršić i Luka Peljušić u dvojcu bez kormilara za mlađe juniore.