U subotu regata Sv. Filipa i Jakova

U subotu, 3. svibnja 2014. godine bit će održana 11. Regata Svetih Filipa i Jakova te 4. regata ovogodišnjeg Veslačkog kupa Miljenka Finderlea. Uz Dan grada Vukovara na Dunavu nas očekuje još jedno lijepo veslačko natjecanje. 

Regate na Dunavu organiziraju Hrvatski veslački klub Vukovar, Hrvatski veslački savez i Veslački savez Zagreba, a prijave se primaju do sutra (srijeda, 30.travnja) do 12 sati. Veslat će se 25 disciplina, od kojih se samo tri neće bodovati za VKMF. Prema raspisu natjecanja predviđeno je održavanje 6 seniorskih utrka (skifovi i dublovi seniorki i seniora, dvojci za seniore i studentski osmerci), a sve su ostalo discipline u kojima će veslati mlađe kategorije veslačica i veslača. Start je tradicionalno ispod “Mornara”, a cilj na ulazu u vukovarsku zimsku luku. Prednatjecanja počinju u subotu u 11 sati, a službena svečanost početka regate bit će u 13 sati i 30 minuta. Duljina staze za sve utrke je 1.000 metara, osim za natjecanje GIG-ova.
 
U spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje, članove HVK Vukovar, koji su svojom žrtvom pridonijelii obrani Vukovara i Republike Hrvatske od velikosrpske agresije, a kako je većina njih veslala u posadama četverca bez kormilara, utrka broj 17. (4- JMA) proglašena je Memorijalnom utrkom hrvatskih branitelja- članova HVK Vukovar.  
Spomenimo još jednom imena dragih prijatelja- veslača i članova kluba poginulih i nestalih u Domovinskom ratu: Emil Aleksander, Vladimir Bajrak, Stjepan Banković, Josip Batarelo, Tomislav Baumgertner ml., Željko Begov, Stjepan Branko Bergman, Antun Čondić, Vedran Galić, Alfred Hill-Miki, Marko Jakumetović, Branko Jovanović, Zorislav Jugo, Željko Jurela, Damir Kiralj, Ivan Kovač, Josip Kovač-Puba, Vladimir Kršić, Sandra Kupanovac Molnar, Goran Ledić, Marko Lucić, Rene Matoušek, Dragutin Molnar, Josip Molnar, Saša Molnar, Borislav Mudri, Pavao Slobodan Mudri, Stanko Posavec, Berislav Šebetić, Hrvoje Šeremet, Antun Štefanovski i Siniša Veber.
 

Redoslijed utrka: 
 
1.  8+ StŽ* 
2.   GIG 4+ KM/KŽ* 
3.   1x KM    
4.   2x KM   
5.   4x KM    
6.   1x KŽ   
7.   2x KŽ    
8.   1x JMB  
9.   2x JMB  
10. 2- JMB  
11. 4- JMB   
12. 1x JŽB 
13. 2x JŽB  
14. 1x JMA 
15. 2x JMA  
16. 2- JMA 
17. 4- JMA  
18. 1x JŽA 
19. 2x JŽA  
20. 1x SM 
21. 2x SM   
22. 2- SM  
23. 1x SŽ   
24. 2x SŽ   
25. 8+ SM Sveučilišta* 
 
• Utrke prednatjecanja startaju svakih 5 minute 
• Utrke studenata održavaju se po pravilima natjecanja SVKZ 
• * utrke koje se ne boduju za Kup