Uhvatili zalet za Rio 2016.

 
Hrvatski četverac bez kormilara zauzeo deveto mjesto na SP-u. Za razliku od proslavljenog „Croexpressa“, hrvatski četverac bez kormilara stigao je u Koreju kao posve nova, tek proljetos oformljena posada. Ipak, nakon četvrtog mjesta na EP-u u Sevilli, Osječani Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić, sa Zadranima braćom Brankom i Marinom Begovićem, zauzeli su solidno deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu nakon što su u subotnjem utješnom finalu (7. – 12. mjesta) osvojili treće mjesto.

Što je, svakako, pokazatelj da bi, nastave li zajedno trenirati, s pravom mogli, i trebali, kovati i olimpijske planove. Kroz ciljnu ravninu te utrke prvi je prošao čamac Bjelorusije, ispred Španjolaca, ali je u posljednjih 500 metara, dakle u samu završnicu, kao vodeći na 1.500 uveslao – naš čamac. Sa 4:44,00 imali su Hrvati 74 stotinke bolji rezultat od bjeloruskog četverca, nešto više od sekunde u tim trenucima Ižakovićevi su učenici bili brži od Rumunja, a španjolski četverac bio je na četvrtom mjestu. Nažalost, slično kao u polufinalu, završnica nije odveslana na najbolji i očekivano brz način pa je konačan rasplet bio nepovoljan za naše. Ispred osječko-zadarske kombinacije utrku su završile posade Bjelorusije i Španjolske. Jedan od razloga tim oscilacijama svakako treba tražiti i može ga se naći u činjenici da Ante, Vjeko i Begovići zajedno nastupaju tek četiri mjeseca. U svakom slučaju, i korejski nastup bio je ohrabrujući, kao pravi zalet za Rio de Janeiro, i OI 2016.
 
D. Kerže, Glas Slavonije 2. rujna 2013. godine
 
 
B FINALE ČETVERACA “BEZ”
1. Bjelorusija 6:15,62, 2. Španjolska 6:17,26, 3. Hrvatska 6:18,03, 4. Rumunjska 6:22,23, 5. Srbija 6:22,34, 6. Njemačka 6:26,65. Ukupno nastupilo 16 čamaca.