Upis u školu veslanja Veslačkog kluba Iktus

Upisi u školu veslanja počinju 15. rujna 2013. godine, a škola veslanja traje jednu školsku godinu, odnosno do posljednjeg vikenda u lipnju. Tada će se održati natjecanje u raznim disciplinama redovnih polaznika škole i podijeliti diplome djeci koja su uspješno svladala program. Školu veslanja u Veslačkom klubu Iktus vode profesorice Sonja Kešerac i Jasminka Čolić Kraljević.

Termini škole veslanja su 3-4 puta na tjedan, a određuju ih voditeljice škole veslanja na početku obuke i u skladu sa školskim obvezama polaznika.

U školu veslanja mogu se upisati djevojčice i dječaci u uzrastu od 12 do 16 godina.

Tijekom treninga veslačice i veslači proći će obuku na ergometrima, veslaonici, rad s utezima, obuka unošenja i iznošenja čamca u vodu, veslanje na vodi u raznim disciplinama (samci, dvojci, četverci i osmerci).

Škola veslanja u svom programu obuke veslačica i veslača, osim odgojno- obrazovnog aspekta, nudi:
–    razvoj općih fizičkih karakteristika (brzina, skočnost, izdržljivost…)
–    razvoj motoričkih sposobnosti
–    razvoj snage
–    sociološki razvoj, itd.

Tijekom trenažnog procesa nadarene veslačice i veslači bit će selektirani u sportsko-regatni pogon.

Ako bude bio dovoljan broj zainteresiranih polaznika škole veslanja postoji mogućnost organiziranja ljetnog veslačkog kampa na moru.

POSEBNI UVJETI
Svi polaznici škole veslanja moraju popuniti obrazac prilikom upisa u klub. U obrazac roditelji moraju unijeti eventualne podatke o bolestima djeteta (problemi s disanjem, neurološki problemi, problemi s kralježnicom ili kosima i slično).

Svi polaznici škole veslanja moraju znati plivati te će prilikom popunjavanja obrasca za upis roditelj morati pismeno potvrditi istinitost podataka, a treneri kluba će provjeriti znaju li djeca plivati tijekom treninga.

Na trening je, ovisno o vremenskim prilikama, potrebno nositi:
–    za rad zimi: rezervne tenisice, oprema za trening (majica, trenirka, kapa, tenisice)
–    za rad ljeti: šilt kapa, majica kratkih rukava, kratke hlače- tajice
–    zabranjeno je vježbati u opremi u kojoj se dolazi na trening

Upisnina za svakog novog člana je 150 kuna jednokratno. Članarina za ostale mjesece tijekom škole veslanja je 100 kuna mjesečno. Ako u klubu trenira dvoje djece iz jedne obitelji tada svako dijete plaća 50 kuna mjesečne članarine. Ako je jedan ili oba roditelja nezaposleno, a dijete nadareno i želi trenirati, Predsjedništvo će donijeti pojedinačne odluke o smanjenim članarinama. Članarina mora biti uplaćena do 10. dana u mjesecu.

Više o upisima na – Upis članova