Uvjeti za upis u školu veslanja

OPĆI UVJETI

Vrijeme upisa u školu veslanja nije ograničeno, djeca se mogu upisati u bilo koje vrijeme, a škola veslanja traje jednu školsku godinu. Školu veslanja u Veslačkom klubu Iktus vodi trener Ivan Poslon.  Termini škole veslanja su 3-4 puta na tjedan, a određuju ih treneri na početku obuke i u skladu sa školskim obvezama polaznika. U školu veslanja mogu se upisati djevojčice i dječaci u uzrastu od 10 do 16 godina. Tijekom treninga veslačice i veslači proći će obuku na ergometrima, veslaonici, rad s utezima, obuka unošenja i iznošenja čamca u vodu, veslanje na vodi u raznim disciplinama (samci, dvojci, četverci i osmerci).

Škola veslanja u svom programu obuke veslačica i veslača, osim odgojno- obrazovnog aspekta, nudi:

– razvoj općih fizičkih karakteristika (brzina, skočnost, izdržljivost…)
– razvoj motoričkih sposobnosti
– razvoj snage
– sociološki razvoj, itd.

Tijekom trenažnog procesa nadarene veslačice i veslači bit će selektirani u sportsko-regatni pogon. Ako bude bio dovoljan broj zainteresiranih polaznika škole veslanja postoji mogućnost organiziranja ljetnog veslačkog kampa na moru.

POSEBNI UVJETI

Svi polaznici škole veslanja moraju popuniti obrazac prilikom upisa u klub. U obrazac roditelji moraju unijeti eventualne podatke o bolestima djeteta (problemi s disanjem, neurološki problemi, problemi s kralježnicom ili kosima i slično). Svi polaznici škole veslanja moraju znati plivati te će prilikom popunjavanja obrasca za upis roditelj morati pismeno potvrditi istinitost podataka, a treneri kluba će provjeriti znaju li djeca plivati tijekom treninga. Na trening je, ovisno o vremenskim prilikama, potrebno nositi:
– za rad zimi: rezervne tenisice, oprema za trening (majica, trenirka, kapa, tenisice)
– za rad ljeti: šilt kapa, majica kratkih rukava, kratke hlače- tajice
– zabranjeno je vježbati u opremi u kojoj se dolazi na trening

Članarina tijekom škole veslanja je 150 kuna mjesečno. Ako u klubu trenira dvoje djece iz jedne obitelji tada svako dijete plaća polovicu mjesečne članarine. Ako je jedan ili oba roditelja nezaposleno, a dijete nadareno i želi trenirati, Predsjedništvo će donijeti pojedinačne odluke o smanjenim članarinama. Članarina mora biti uplaćena do 10. dana u mjesecu.

Upisi u školu veslanja su ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 19 sati i 30 minuta u klupskim prostorijama na Šetalištu kardinala Franje Šepera 1.D. Sve informacije mogu se dobiti i kod trenera Adama Galovića, a broj je  095 584 8524.