Mario Vekić

Vekić se vraća u Iktus?

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva (održanoj 23. prosinca 2013. godine) ponovno je aktualiziran povratak Marija Vekića u Iktus. Hoće li Vekić 2014. godinu provesti u klubu iz kojeg je potekao?

Mario Vekić, rođeni Osječanin, veslačku je karijeru započeo je u Iktusu u kojem je stekao reputaciju iznimno darovitog veslača, a prije 12 godina otiišao je u Zagreb gdje je nastupao za Trešnjevku, a posljednjih sezona za Novu. Iza njega su brojni uspjesi u skul disciplinama, uz ostalo veslao je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., kao i u Londonu kad je u samcu zauzeo 15. mjesto.

O Vekićevom povratku u osječki klub intenzivno se razgovaralo i krajem 2012. godine, a tada je, kao i sada, najvažnije pitanje bilo način financiranja i treniranja novog-starog osječkog seniora. Kako je izjavio predsjednik Iktusa Denis Ambruš povratak Marija Vekića u Iktus bio bi dobar potez, no on se prvo mora očitovati koji su njegovi ciljevi kako bi se znao uklapaju li se oni u ciljeve kluba. Ambruš bi svakako volio kada bi Vekić bio ponovo adut hrvatske reprezentacije te se intenzivno pripremao za uspješan nastup na EP u Beogradu te Olimpijskim igrama u Riju. To bi značajno olakšalo i financiranje i pronalaženje kvalitetnog trenera u Zagrebu, iz kojeg se Mario za sada ne namjerava seliti.

Svakako valja istaknuti kako bi povratak Marija Vekića u Iktus vratio klub na državni vrh jer bi vrlo vjerojatno njegov angažman uz dobre treninge pomogao seniorskom osmercu da zauzme prvo mjesto u Hrvatskoj 2014. godine, a zasigurno bi ostvario zapažen rezultat i u seniorskom samcu. Doznajemo kako je i najbolji Iktusov veslač David Šain također zainteresiran i rado bi trenirao s Vekićem kako bi i u dvojcu mogli braniti boje Iktusa na sljedećem državnom prvenstvu. Uglavnom, i tijekom ovih Božićnih blagdana intenzivirani su razgovori o povratku Vekića u Iktus, no sada su šanse puno veće nego prije godinu dana što se moglo zaključiti u ozračju posljednje sjednice Predsjedništva kluba.

Tekst: Davor Lončarić