Veslači Iktusa vratili se s priprema na Jadranu

Iza “narančastih” 500 odveslanih kilometara

 Već kultno jadransko sastajalište u šibenskom akvatoriju, sa smještajem u Vodicama, dva tjedna služilo je za uspješne zimske pripreme i najboljim veslačima osječkog Iktusa. David Šain radio je, pod nadzorom i prema programu trenera Nikole Bralića, zajedno s ostalim članovima proslavljenog četverca na pariće reprezentacije Hrvatske, a u istom ritmu trenirali su na Jadranu i petorica najiskusnijih, seniori Mario Vekić, Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, Stjepan Pirić i Dino Belić.

– Dobili smo drugi tjedan i “pojačanje”, jer su nam se priključile klupske kolegice Sonja Kešerac i Maja Anić – prisnažit će Šain nakon što se u nedjelju vratio u rodni Osijek.

– Najviše se veslalo, može se reći da je iza nas po 500 odveslanih kilometara u samcima. Ukupna je ocjena povoljna, iako Damir Martin ima teškoća s leđima, ali se nadamo da će sve biti u redu. Nakon povratka nisam imao predah, eto, upravo s trenerom Branimirom Steinerom idem na “izvid” stanja na rukavcu Dunava kod baranjskog Draža. Znate, u Dravi ima previše virova, a razdoblje je kad moram stalno biti na vodi.

Povratnik u matični klub Mario Vekić, osim u samcu, “dolje” je nekoliko puta sjeo u dvojac na pariće s Pirićem, Janjić i Kolobarić trenirali su u svom dvojcu bez kormilara, a Pirić i Belić bili su uklopljeni u program treninga skifista.

– Na kraju smo imali i malo testiranje u samcima – rekao nam je Vekić. – Bio sam najbolji od svih iktusovaca! I sve to nakon dvotjednih napornih treninga, u koje smo uklopili i trčanje, vožnju biciklom i rad u teretani. U svakom slučaju, i u Osijeku svi ćemo nastaviti trenirati istim tempom.

Dragutin Kerže, Glas Slavonije, objavljeno 4. Ožujka 2014. godine