Veslačka regata na Bledu

Savez uoči izbora za EP snimao mlade Osječane. Osječke veslačice i veslači odradili su međunarodnu regatu na Bledskom jezeru, a šest Iktusovaca može biti poprilično zadovoljno prikazanim u susjednoj Sloveniji, piše Glas Slavonije.

 Najbolja hrvatska juniorka Teuta Lea Stojaković ovaj put nije veslala pod zastavom Iktusa nego reprezentacije, kao i Ivan Ante Grgić i Krešimir Forjan. Njihovi klupski kolege braća Patrik i Anton Lončarić, Aria Cvitanović i Marko Iža veslali su kao Iktusove posade.

Osim što nije veslala za svoj klub, Teuta Lea nije veslala ni u svojoj, juniorskoj konkurenciji. Naime, prvog dana natjecanja osvojila je srebro u samcu, ali u konkurenciji seniorki. Aria Cvitanović bila je druga kod mlađih juniorki, a Krešimir Forjan u četvercu bez kormilara također srebrn (Forjan, Maletić, Gojanović Rakić i Garma). Patrik i Anton Lončarić zauzeli su sedmo mjesto u juniorskom dvojcu na pariće, dok je Marko Iža bio četvrti u mlađejuniorskom samcu. Ivan Ante Grgić u kombinaciji Grgić-Barbača bio je osmi u dvojcu na pariće za juniore.

Drugi dan bledskog nadmetanja Osječani su uspjeli osvojiti i zlato. Uzeo ga je Marko Iža s kolegom iz Pule Fabijom Ipsom u mlađejuniorskom dvojcu na pariće. Mlađe juniorke Aria Cvitanović i Izabela Krakić bile su četvrte  u dvojcu na pariće, a Teuta Lea Stojaković četvrta u skifovima seniorki. Ivan Ante Grgić bio je peti u finalu “četveraca bez”, a Krešimir Forjan u B finalu 4-JMA na 2. mjestu. Patrik i Anton Lončarić završili su kao treći u B finalu juniorskih dvojaca na pariće.

 

Na bledskoj regati okupila se dosta jaka konkurencija, Osječani su bili solidni, a ova regata Hrvatskom veslačkom savezu bila je jedna od glavnih “kontrolnih točaka” juniorki i juniora za mjesto u reprezentaciji Hrvatske koju ovoga srpnja čeka Europsko prvenstvo u Litvi. U juniorskoj reprezentaciji sigurno mjesto ima Teuta Lea Stojaković, a o ostalima koji će putovati u Litvu izjasnit će se izbornik.

Ivana Liović, Glas Slavonije, 14. lipnja 2016. godine