Veslačka revija za kraj još jedne uspješne sezone

Od 1998. godine održava se osječka regata i ona je simbol kraja još jedne veslačke sezone u Hrvatskoj. Na kraju još jedne natjecateljske godine Veslački klub Iktus priredio je jučer na Dravi kod Osijeka tradicionalnu regatu kojom je obilježen crkveni god Župe sv. Mihovila, u kojoj je smješten klupski dom. Prenosimo članak iz Glasa Slavonije.
 Miholjska regata 2018. opravdala je očekivanja, iako su organizatori u posljednji trenutak dobili otkaz mađarskih klubova koji su ovoga vikenda nastupali na svom državnom prvenstvu. Mađari kao da su zaboravili na svoje nacionalno prvenstvo, pa su obećali dolazak, a onda se “sjetili” da imaju druge obveze.
No i bez njih to je bilo dobro nadmetanje kojemu rezultati nisu bili u prvom planu, više je to bio susret i druženje prijateljskih klubova. Nastupilo je oko 200 veslačica i veslača iz devet klubova, Jadrana iz Zadra, Marine Kaštela, Baranje, Vukovara, zagrebačke Mladosti, Maribora, Danobiosa, Palića i naravno domaćina Iktusa. Bilo je dobrih utrka i “obračuna na vodi”, ali tako je to uvijek na osječkoj regati koja je već godinama simbol za završetak veslačke sezone u Hrvatskoj. Održane su 22 utrke za sve uzraste, od kadeta pa do veterana, društvo z Hrvatske, Srbije i Slovenije pokazalo se u dobrom izdanju, a od domaćina su nedodirljivi bili braća Lončarić koji su u svom “dvojcu bez” nastupila u istoj utrci s dvojcima na pariće i pobijedili. U seniorskom skifu na vodi odvijao se osječki obračun, a David Šain kroz je cilj je prošao ispred mlađeg kolege Ivana Ante Grgića. Domaćini iz Iktusa su i na ovoj Miholjskoj regati osvojili “naramak medalja”, ali to nije izenanađenje jer su brojčano bili nadmoćni. Bio je to lijep nedjeljni veslački događaj na Dravi, a ugodno jesensko vrijeme i dosta ljudi na Promenadi samo su upotpunili doživljaj.
REZULTATI: osmerac mlađih juniora; 1. Iktus 1 (Škojo, Jović, Peljušić, Barić, Dokletal, Mršić, Šajinović, Živković i kormilarka Emilija Arvaj), 2. Iktus 2; samac kadetkinje A: 1. Baranja 1 (Dora Balić), 2. Jadran Zadar, 3, Iktus (Dunja Primožić); samac kadetkinje B: 1. Maribor, 2. Baranja 3, 3, Baranja 2; samac ml. kadetkinje: 1. Maribor, 2. Baranja 3. 3. Vukovar 2; četverac kadeti A: 1. Jadran Zadar, 2. Iktus (Krstić, Jug, Janković, Tomac), 3. Danubius, četverac mlađi kadeti B: 1. Maribor, 2. Iktus 2, 3. Iktus 3; samac juniori: 1. Vukovar, 2. Iktus 2 (Marin Kovač), 3. Palić; dvojac na pariće mlađih juniora: 1. Danubius 2, 2. Jadran, 3. Danubius 3, 4. Iktus; četverac na pariće mlađih juniorki: 1. Palić, 2. Jadran, 3. Iktus (Keretić, Markulin, Kovač, Arvaj); samac juniorke: 1. Palić (Ana Miković), 2. Iktus (Karmen Zadro); samac seniori: 1. Iktus 1 (David Šain), 2. Iktus 2 (Ivan Ante Grgić); dvojac na pariće i bez juniora: 1. Iktus (Anton i Patrik Lončarić), 2. Vukovar, 3, Iktus (Bašić, Kovač); samac mlađih juniora: 1. Marina Kaštela, Jadran, Maribor); četverac na pariće mlađih juniora: 1. Danubius, 2. Vukovar, 3. Iktus (Šajinović, Zelić, Živković, Boljkovac); četverac bez ml. juniora: 1. M. Kaštela, 2. Iktus (Peljušić, Barić, Mršić, Dokletal); dvojac na pariće juniorki: 1. Palić, 2. Jadran; samac ml. juniorke: 1. Palić (Nikolina Đorđević), 2. Iktus 1 (Luna Keretić), 3. Iktus 2 (Ines Markulak); dvojac na pariće kadetkinje: 1 Vukovar, 2. Jadran; dvojac na pariće kadeti A: 1. Maribor, 2. Iktus 2 (Jug, Janković), 3. Marina Kaštela; dvojac na pariće kadeti B: 1. Maribor, 2. Marina Kaštela, 3. Iktus (Roguljić, Zovko); četverac kadetkinje: 1. Vukovar, 2. Baranja, 3. Iktus; dvojac veterani: 1. Mladost/Iktus (Goran Poljonji/Mario Staščik), 2. Iktus (Ana Sanseović/Mirela Iža).
Ivana Liović, 30. rujna 2018. godine
IŽAKOVIĆ I TROJAC U ARGENTINU
Vesla su već otišla prema Zagrebu, tamo je na pripremama i Aria Cvitanović, a trener Krešimir Ižaković te Anton i Patrik Lončarić put metropole kreću sutra (utorak). Nadareni “iktusovci” Aria te braća Lončarić pod vodstvom Ižakovića, iz Zagreba u utorak u popodnevnim satima kreću za Buenos Aires, gdje se održavaju Olimpijske igre mladih. Inače, vesla su im povezli Zadrani koji će se na povratku s Miholjske regate zaustaviti u Zagrebu i iskrcati teret.
Facebook VK Iktus Galerija 2  Galerija 3  Galerija 4  Galerija 5