FOTO: Vikend u Zagrebu

Na regatnoj stazi na zagrebačkom jarunu 23. travnja 2016. održana je 4. regata veslačkog kupa Miljenka Finderlea za 2016. te Regata Ekonomskog fakulteta. Dan kasnije, 24. travnja na istom se mjestu održala Inter City regata 2016. Trener Krešimir Ižaković popisao je razultate te najavio nastup Iktusovih veslača na međunarodnoj regati u Szegedu, koja se održava ovog vikenda.

Manja grupa Iktusovih juniora i kadeta nastupila je prošlog vikenda na 4. regati kupa Miljenka Finderlea u Zagrebu gdje su se pripremali za međunarodnu regatu u mađarskom Szegedu te za 5. regatu kupa M. Finderlea koja će se održati sljedeće subote (7. svibnja 2016. godine – vukovarska regata Svetih Filipa i Jakova koja se održava u sklopu prodlave Dana grada Vukovara). Zagrebačka kup regata pokazala je kako, među ostalim, Iktus ima vrsne juniore jer su čak trojica naših veslača u toj kategoriji ušla u A finale u skifu i osvojila dvije medalje. Uz Ivana Antu Grgića, koji pripada skupini A juniora tu su bili i Patrik i Anton Lončarić koji su još ove godine B juniori, no natječu se u starijoj kategoriji. Grgić je na kraju bio drugi u fotofinišu s Patrikom Lončarićem koji je bio treći, dok je Anton Lončarić utrku završio na 4. mjestu. Dominirala je i Arija Cvitanović u skifu za mlađe juniorke, a osvojila je i srebro s veslačicom Mladosti Lorenom Vukić u dvojcu na pariće za starije juniorke. Odlične su bile i kadetkinje Dunja Kukić i Ines Markulak koje su bile druge u dublu A kadetkinja. Vedran Steiner i Dominik Halilović bili su treći u dublu mlađih juniora, kao i Dino Steiner i Krešimir Forjan u dublu A juniora. Teuta Lea Stojaković veslala je u samcu za seniorke i osvojila četvrto mjesto. Čevrto su mjesto osvojili i Iktusovi kadeti Patrik Nađ i David Jug.

1. mjesto jžb ARIJA CVITANOVIĆ, te u dvojcu na pariće za juniorke 2. mjesto s Mladostašicom LORENOM VUKIĆ

2. mjesto DUNJA KUKIĆ, INES MARKULAK dvojac na pariće kadetkinje A

2. mjesto samac juniori IVAN ANTE GRGIĆ

3. mjesto PATRIK LONČARIĆ kao mlađi junioir veslao za juniore i u odličnoj utrci zamalo izgubio srebro

3. mjesto dvojac na pariće mlađi juniori DOMINIK HALILOVIĆ, VEDRAN STEINER

3. mjesto dvojac na pariće juniori DINO STEINER, KREŠIMIR FORJAN

4. mjesto ANTON LONČARIĆ kao mlađi junior veslao za juniore

4. mjesto TEUTA LEA STOJAKOVIĆ koja je veslala za seniorke

4. mjesto dvojac na pariće A kadeti PATRIK NAĐ, DAVID JUG

Trener Krešimir Ižaković izjavio je kako je ekipa mlađih juniora (Lončarići i Cvitanović) odlično obavila posao (osim Antona Lončarića koji se nije najbolje snašao u finalnoj utrci) te za nova dokazivanja i potvrdu napredovanja čeka s nestrpljenjem Szeged ovaj vikend.

Zahvaljujemo na fotografijama Sandri Capan (VK Jarun).