VK Iktus na Bledu, Linz otkazan

Sljedećeg vikenda osječki veslači, uglavnom juniori i juniorke nastupit će na 58. Međunarodnoj veslačkoj regati u slovenskom Bledu. Unatoč visokom vodostaju Drave traju intenzivne pripreme. 

U subotu, 15. lipnja prvi je dan natjecanja, a Iktus je prijavio ukupno 10 posada. Među seniorima će veslati Maja Čavlović, Matej Srb i Stjepan Pirić u skifu. Najbrojniji su juniori- Mario Milić i Borna Srb te Dino Steiner i Antonio Šubarić nastupaju u dvojcu na pariće, Swen Sabolić u skifu, a prijavljena su i dva dvojca bez u kojima će biti Domagoj Petanjak i Oliver Kandrać te Dominik Matijević i Robert Kralik. Juniorka Mia Drkulec odmjerit će snage s juniorkama u skifu, a Teuta Stojaković i Ana Zobundžija u dvojcu na pariće. 

Sljedećeg dana, u nedjelju 16. lipnja 2013. raspored ekipa je vrlo sličan i veslaju sve veslačice i veslači kao i u subotu u spomenutim disciplinama. Jedina se promjena odnosi na juniorske dvojce bez koji neće veslati u dvojcima nego u četvercu bez kormilara (Petanjak, Kandrać, Matijević, Kralik).
  
Iktusove veslačice i veslače prati stručni tim u kojem su treneri Krešimir Ižaković, Branka i Branimir Steiner te Damir Marković. 
 
Prema najnovijim informacijama iz Predsjedništva Iktusa otkazana je regata u Linzu i to zbog velikih problema s poplavama tako da brojna Iktusova veslačka posada ipak neće putovati u Austriju kako je bilo planirano. Prvi sljedeći nastup Iktusovaca u većem broju bit će na subotičkom jezeru Palić i to 6. i 7. srpnja ove godine.
 
D. Lončarić