Završen drugi dio zimskih priprema na moru

Dio Iktusovih seniora uz trenericu Jasminku Kraljević-Čolić danas se vraća iz Šibenika, odnosno Vodica, gdje su završene još jedne zimske pripreme na vodi. Patrik i Anton Lončarić prikupili su stotine novih odveslanih kilometara kako bi se što bolje pripremili za ovogodišnja veslačka natjecanja. A posla je puno.

Posljednja dva tjedna u Vodicama Lončarići su uspjeli odraditi gotovo trideset treninga na vodi, a svakodnevno se veslalo gotovo 50 kilometara. Kako pripreme ne bi bile monotone mijenjale su se posade- uz bazičan dvojac bez kormilara Patrik i Anton veslali su i četverac bez kormilara s Ivanom Pitonom i Markom Ukropinom, a ponekad su sjeli i u četverac bez s Martinom i Valentom Sinkovićem. Najveći broj treninga ipak je bio rezerviran za četverac Lončarići-Piton-Ukropina jer se ta posada uz velike ovogodišnje planove priprema za nastup na seniorskom prvenstvu Europe u Vareseu, nastupit će na Svjetskom kupu u Zagrebu za 50 dana, a potom ih u svibnju očekuje i najveći ispit – u Luzernu će pokušati u izlučnoj utrci uloviti vizu za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Tokio je glavni ovogodišnji cilj i svaki je detalj treninga i priprema posvećen tomu, ističu braća Lončarić koje na treninzima i pripremama prati Jasminka Kraljević-Čolić. Zbog zdravstvenih problema u Vodicama ih ovaj put nije pratio i trener Nikola Bralić, no pridružit će se Jaci čim se oporavi od operacije kojoj je bio podvrgnut prije dva tjedna. Trenutačno ga zamjenjuje još jedno veliko veslačko ime- bivši veslač, a današnji savjetnik i trener u HAVK Mladost Marko Banović.

“Četverac bez kormilara s Patrikom, Antonom, Markom i Ivanom sve je kvalitetniji i brži. Imamo još puno posla, a nadamo se kako ćemo ga obaviti bez ozljeda. Najveće je pitanje kako će biti organizirana međunarodna natjecanja zbog pandemije koronavirusa, ali se pripremamo kao da neće biti nikakvih prepreka”, izjavila je trenerica Jasminka Kraljević-Čolić. Dodala je kako je u posljednja dva tjedna odveslano gotovo 500 kilometara u čamcu, što je iznimno značajno, a samo je jedan dan priprema bio izvan čamca zbog nešto lošijih vremenskih prilika.

Iktusova posada za sada ostaje u Zagrebu i nastavljaju treninge i testove na Jarunu, a nekoliko bi dana uskoro trebali provesti i u Veslačkom klubu Iktus.