Završene pripreme u Zatonu

Ekipa Iktusa vratila se s jednotjednih priprema u Zatonu. Kažu kako je bilo zanimljivo, ali i naporno, no prije svega korisno kao priprema za sljedeću sezonu i održavanje kondicije. S trenerom Branimirom Steinerom tjedan dana u Zatonu proveli su Teuta Lea Stojaković, David Šain, Ivan Ante Grgić i Krešimir Forjan.

“Vratili smo se sa priprema. Nedjelja, 29. studenoga 2015. godine. Lijep, sunčan dan s laganim vjetrom koji ne ometa trening. U 9,15 smo izašli na vodu, a u 11.15 smo se vratili. Prikolica je spakirana za pola sata. Tuširanje, ručak i u 13 sati krećemo prema Osijeku. Pred klubom smo nešto prije 20 sati. Brzinski pretovar vukovarskih i spremanje naših rekvizita pa žurno kući na zasluženi odmor”, opisao je posljednji dan priprema trener Branimir Steiner.

Od subote poslijepodne, kada su stigli u Zaton napravili su ukupno 17 treninga. Na vodi su bili 9 puta i preveslali oko 150 dragocjenih i izuzetno korisnih kilometara. Bilo je vjetra, kiše, hladnoće ali i nekoliko predivnih treninga po uvjetima “kao iz priče”.

Teuta je pretrčala oko 60 kilometara, juniori nešto manje, David nešto više. U predivnom ambijentu Veslačkog kluba “Krka” napravili su 6 treninga kombinirajući ergometre, snagu i gimnastiku. Trener i njegova ekipa zahvaljuju domaćinima na susretljivosti. “Jedan trening smo plivali na gradskom bazenu, a jedan smo igrali nogomet na igralištu Osnovne škole Vodice”, opisuje boravak na pripremama trener Branimir Steiner.

“Ugodno društvo i smještaj, te dobra prehrana u pansionu Vile Angeli, gdje se u vrijeme između večere i spavanja igrao šah, belot, sedmice i čovječe ne ljuti se uz puno šale i smijeha uz sve što smo na treninzima napravili, učinili su ove pripreme jednima od najugodnijih i najkorisnijih na kojima smo do sada sudjelovali”, ističe treber Steiner.