Prvo ozbiljnije natjecanje u veslanju 2020.

Završilo Prvenstvo Hrvatske u veslanju, Iktus peti

U Zagrebu je na regatnoj stazi jezera Jarun održano Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete. Najuspješniji klub prvenstva je HAVK Mladost, dok su po kategorijama najuspješniji bili: kod juniora HVK Gusar, kod mlađih juniora HAVK Mladost, kod kadeta, VK Istra, te kod kadeta B VK Trešnjevka.

U mnoštvu zanimljivih utrka u borbi za svako pojedino odličje, za istaknuti je dominaciju u juniorskim rimen discplinama HVK Gusar iz Splita te isto tako izvrsne nastupe mlađih juniora HAVK Mladost. Nakon ukupnog zbroja svih bodova juniorskog i seniorskog Hrvatskog veslačkog prvenstva, ukupni pobjednik Hrvatskog veslačkog prvenstva je Veslački klub Trešnjevka iz Zagreba. Trešnjevka je osvojila ukupno (sve kategorije veslača) 113,62 boda, Moadost 103,20 bodova, Gusar je treći s 55 bodova, Istra četvrta s 38,16 osvojenih bodova dok je Iktus ove godine osvojio peto mjesto na državnom prvenstvu sa skromnih 30,32 boda. 

Iktus je ove godine ostvario prilično skroman rezultat na državnome prvenstvu u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji i skromna 6,52 boda. Srebrne medalje Lune Keretić i Marina Kovača u skifovima jedine su ovogodišnje Iktusove medalje. Osmerac mlađih juniora osvojio je 4. mjesto (veslali su Karlo Krstić, David Jug, Matko Tomac, Ante Galić, Borna Mršić, Domagoj Zovko, Luka Zgrebec, Filip Balanže uz kormilarku Emiliju Arvaj). Četvrto mjesto osvojio je i Frano Škojo u konkurenciji junioskih skifova. Četverac na pariće juniora bio je peti, a nastupili su Frano Škojo, Marin Kovač, Bruno Bašić i Vili Bukovac, a peti je bio i četverac A kadeta (Karlo Paunović, Ivor Janković, Leo Jakšetić i Lovro Roguljić). 

Četverac s kormilarom mlađih juniora osvojio je šesto mjesto, a veslali su Karlo Krstić, Matko Tomac, Domagoj Zovko,  Borna Mršić i korm. Emilija Arvaj.