Zlato i srebro za Branka Jovanovca

U subotu, 26. ožujka 2016. godine na jarunskom jezeru održano je Otvoreno prvenstvo Zagreba u veslanju. David Šain i Vito Čavrlj pobijedili u dvojcu bez, a kao predstavnik Iktusa na natjecanju je bio i naš trener Branko Jovanovac koji je nastupio u mješovitom veteranskom četvercu bez kormilara i seniorskom osmercu. U obje utrke osvojio je medalje sa svojim ekipama.

Dvojac bez kormilara Mornar-Iktus u kojem su veslali Vito čavrlj i David Šain pobjednik je utrke s vremenom 6:44,75 ispred posada Zagreb-Trešnjevka (Lovro Anzulović, Tin Trucek) sa 7:03,93 i Stjepana matića i Filipa Jurine (Mladost) koji su odveslali 7:10,60. Čavrlj i Šain nastavljaju pripreme za utrke svjetskoga kupa na kojima će pokušati izboriti plasman na Olimpijske igre i druga ogovodišnja značajna svjetska natjecanja. U dvojcu na pariće uvjerljivo su pobijedili Martin i Valent Sinković (vrijeme 6:19,05). Iktusov trener Branko Jovanovac nastupio je u utrci četveraca za veterane te u 4-MIX osvojio prvo mjesto, dok je veslajući za seniore u osmercu njegova posada Mladost-Iktus-Jarun osvojila srebrnu medalju (vrijeme 7:28,12 ili 16 sekundi slabije od pobjedničke posade Mladosti).

Iktus je odlučio kako ove godine neće na OPZ slati brojnu klupsku posadu jer zbog vremenskih prilika gotovo nitko nije uspio odraditi dovoljno treninga na Dravi kako bi koliko-toliko uspješno mogao nastupiti na nekoj regati. Drugi je problem organizacija regate u “nezgodno” vrijeme, odnosno na Veliku subotu što je klubovima izvan Zagreba predstavljalo dodatne poteškoće tako da su se osim zagrebačkih klubova pojavili tek malobrojni predstavnici klubova iz drugih dijelova Hrvatske. Prva regata na kojoj će Iktus nastupiti s ozbiljnijim brojem veslačca i veslača bit će tako Croatia Open 2016. koja se u Zagrebu održava 9. i 10. travnja 2016. godine.