Zlato i srebro za Iktusove kadete u Novom Sadu

Odveslana je i posljednja ovogodišnja regata Dunavskoga kupa – Daljinska regata u Novom Sadu. Iktus se predstavio s dva četverca na pariće – kadeti i kadetkinje. Kadeti su osvojili zlato, a kadetkinje srebro. U Dunavskom kupu najviše je bodova osvojio VK Danubius 1885. iz Novoga Sada.

I u Srbiji je novosadska Daljinska regata posljednje službeno veslačko natjecanje u 2017. godini, a riječ je o petom kolu Omladinske lige Srbije u kojem je najuspješniji bio klub domaćin- VK Danubius 1885. iz Novoga Sada. Novosađani su osvojili najviše medalja, iz njih bili su veslači beogradskog Patrizana, a treće mjesto podijelili su Iktus i Smederevo. Kada je u pitanju Dunavski kup- VK Danubius 1885. ove je godine bio najuspješniji i osvojio najviše odličja u kadetskim i mlađejuniorskim četvercima na pariće tako da će im biti do kraja godine predan i prijelazni pehar koji se sada nalazi kod prošlogodišnjeg pobjednika – Iktusa.  Iktusovi treneri Jasminka Kraljević Čolić i Tomislav Oršolić u Novi Sad su poveli četverac kadeta koji je osvojio zlatnu medalju, a veslali su David Jug, Luka Peljušić, Borna Mršić i Ivan Iža. U srebrnom četvercu kadetkinja su veslale osječke djevojke – Luna Keretić, Ines Markulak, Dunja Primožić i Petra Puškadija.

Potporu kadetima i kadetkinjama u Novom su Sadu došli dati i Iktusovi juniori – Patrik i Anton Lončarić i Ivan-Ante Grgić i to ponovo na svoj način- tako da su iz Osijeka u Novi Sad stigli – biciklima! Pratio ih je trener Krešimir Ižaković, a Patrik Lončarić iz zlatnog dvojca bez kormilara na svjetskom prvenstvu imao je čast i dijeliti dio medalja najboljim osmercima na novosadskoj regati.

Klub

Zlato

Srebro

Bronza

Ukupno

Danubius 1885

4

1.25

1

6.25

Partizan

2.25

2

5

9.25

Iktus (Hrvatska)

1

1

/

2

Smederevo

1

1

/

2

Sava

0.75

/

/

0.75

Grafičar

/

2

/

2

Crvena zvezda

/

1

1

2

Palić

/

0.75

/

0.75

Medicinski fakultet (Novi Sad)

/

/

1

1

Tekst: Davor Lončarić, fotografije: Dražen Keretić i VK Danubius 1885.