Zlato za Teutu na Bledu!

Na 59. Međunarodnoj veslačkoj regati na Bledu Teuta Lea Stojaković osvojila zlato u samcu za B juniorke. B juniori veslali u dvojcima na pariće te zauzeli 6., odnosno 8. mjesto u ukupnom poretku. U četvercu na pariće Steiner, Forjan, Konjik i Grgić zauzeli 4. mjesto.

 VK Iktus poslao je ove godine na regatu u Bledu samo pet mlađih juniora- Teutu Leu Stojaković, Dinu Steinera, Mislava Konjika, Ivana Antu Grgića i Krešimira Forjana. Uz njih su u pratnji bili i njihovi treneri- Branimir Steiner i Branka Steiner. Teuta Lea Stojaković uvjerljivo je pobijedila konkurenciju u kategoriji mlađih juniorki s vremenom 8:12,18. Iza Teute bila je Grkinja Maria Pergouli (Thessaloniki) s vremenom 8:19,61, a treća Alja Škrilj iz slovenske Izole s vremenom 8:23,15. Riječ je o podacima i rezultatima objavljenim na službenim stranicama Veslačkog saveza Slovenije.

Teuta Lea Stojaković drugog je dana međunarodne regate veslala u skifu i u konkurenciji A juniorki i zauzela odlično drugo mjesto. Uz vrijeme 8:09,85 od Teute je bila bolja samo Ljiljana Jošić iz Čuruga (8:02,26), dok je treće mjesto osvojila Marina Kaić iz Medulina s vremenom 8:11,55.

Mlađi juniori VK Iktusa veslali su u konkurenciji dvojaca na pariće. Krešimir Forjan i Mislav Konjik osvojili su 6. mjesto u A finalu s vremenom 7:14,31, a Dino Steiner i Ivan Ante Grgić drugo mjesto u B finalu (ukupno 8. pozicija) s vremenom 7:15,22. Najbolje vrijeme na regati na Bledu u njihovoj je konkurenciji imala posada Dravskih elektrarni Maribor uz vrijeme 6:56,55 (Osvald Jernej, Nik Krebs).

U četvercu na pariće Konjik, Steiner, Grgić i Forjan osvojili su 4. mjesto (6:37,58), a u toj disciplini pobijedila je posada VK Trešnjevke (6:31,34).